Voorstelling

Opgericht in 1978 door ROger WILlems, installateur van centrale verwarming, sanitair en elektriciteit, is Rowil nv in de loop van de jaren uitgegroeid tot een specialist in metaalbewerking en machineonderhoud. Het aanbod van het Turnhoutse familiebedrijf is ruim. Behalve draai- en freeswerken, spitst Rowil zich toe op machinebouw. Fijn maatwerk is hun label. Voor de bouw van kleine en middelgrote machines of onderdelen in zowel gewoon als roestvrij staal gaat Rowil te werk volgens het plan van de klant of volgens eigen ontwerp. Ook herstellingen, revisies en onderhoudswerkzaamheden van het machinepark van de klant behoren tot de activiteit van Rowil. Om te verhinderen dat een klant zijn machines niet tijdens de week hoeft stil te leggen voor een onderhoudsbeurt, voert het bedrijf speciaal weekendonderhoud uit.

Door het uitgebreid machinepark beantwoordt Rowil aan de vraag om plaatwerk en lasconstructies in zowel staal, inox en aluminium te leveren. De modernste apparatuur en de jarenlange ervaring van de medewerkers garanderen nauwkeurige producten voor onder meer machineonderdelen, plaatwerken, fotokaders, naamplaten, logo’s enz. uit zowel staal, inox, aluminium.
Om dikker materiaal en vlugger te kunnen snijden, werd in november 2018 een nieuwe 4kW lasersnijmachine geïnstalleerd. Ook kleine en middelgrote lasconstructies zoals onder meer balustrades, trappen en tuinmeubels behoren tot de mogelijkheden. Dit alles is vakkundig maatwerk naar de wensen van de klant.

Als familiebedrijf straalt Rowil een gemoedelijke sfeer uit. Aan het roer staan de broers Bert en Chris Willems. Zij namen in 2001 de zaak over van hun vader. Momenteel beschikken de bedrijfsleiders en hun 27 werknemers over een bedrijfsruimte van 3500m², waarvan 3000m² voor productie, aan Industriedijk 5 in Turnhout.

Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit industriebedrijven in de Kempense regio. Rowil is zowel leverancier voor de algemene industrie, de voedingsnijverheid als de farmaceutische sector.

Het opzet van Rowil is om kleine tot middelgrote projecten te behartigen in kleine reeksen met korte levertijden, en dit zonder kwaliteit uit het oog te verliezen. Alles begint bij een goede voorbereiding, nadien een goede productieopvolging en archivering om bij bijbestellingen snel dossiers te kunnen opzoeken en snelle levertijden te garanderen.

Machines en hun onderdelen worden ontworpen met tekenprogramma’s van Autodesk. Zo kan er voor u snel een compleet 3D-model van uw product ontwikkeld worden. In dit stadium worden de kleine ontwerpfouten er uitgehaald en daardoor de kosten tot een minimum beperkt.

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Bekijk onze Bedrijfsfilm!

Bedrijfsfilm