Unieke samenwerking ViTalent – Rowil nv

ViTalent, het Vlaamse competentiecentrum voor de life sciences sector koos voor Rowil nv uit Turnhout om een bestaande vullijn uit een farmaceutische productie om te bouwen tot mobiele didactische modules die flexibel inzetbaar zijn in het gloednieuwe opleidingscentrum in Niel.

Veerle Van der Linden, directeur van ViTalent, geeft aan dat ViTalent blij is dat de zoektocht naar een partner die out-of-the-box kon meedenken in het ontwerpproces landde bij Rowil. De meer dan 30 jaar ervaring in de farmaceutische sector, de creativiteit en de ontwikkelmogelijkheden die ViTalent vond bij Rowil vormden een mooie aanvulling op de didactische kennis van het ViTalent team. We creëerden samen een unieke opstelling die gebruik kan worden voor verschillende praktijkgerichte opleidingen.

Chris Willems, gedelegeerd bestuurder van Rowil nv beaamt dat hun positionering naar prototypes, enkelstuks en middelgrote series in combinatie met flexibiliteit en creativiteit aan de basis liggen van deze unieke samenwerking. Vooral het mentaal schakelen van state – of – the – art productiemiddelen naar didactische opstellingen, was een grote uitdaging waarop we fier zijn.