Autonome automatische neusbrug knipmachine voor Medimundi

Zakendoen met je buren, en dit in je eigen stad Turnhout.

Rowil draagt zijn steentje bij aan het bestrijden van de COVID-19 pandemie.

Bij de uitbraak van de Corona pandemie werd al snel duidelijk dat de afhankelijkheid van het Verre Oosten voor de invoer van mondmaskers niet vlot verliep.

Onze Turnhoutse klant Medimundi startte onmiddellijk een productielijn op voor zeer hoogwaardige mondmaskers type FFP2.

Willem Franssen, Head of Operations van Medimundi: “Het is onze visie om maximaal lokaal te sourcen, ook als het gaat om de productietechnologie. Dat verkleint het risico op vertragingen in leveringstermijnen en kwaliteitsproblemen. Om het productieproces van de aluminium neusbrug-strips te automatiseren en de supply chain in te korten, zijn we op zoek gegaan naar een lokale partner.”

Samen brainstormen, onze flexibiliteit en uitdagingen snel aanpakken zijn de grote sterktes van ROWIL NV in Turnhout, vertelt Chris Willems, gedelegeerd bestuurder van ROWIL NV.

Voor dit automatisatieproject vormden we een tandem met het inpandige NIVO Systems van Nicholas Provo.

We ontwikkelden samen een autonome automatische neusbrug knipmachine. Het resultaat werd in week 32 opgeleverd en we zijn terecht trots op dit project, aldus nog Chris Willems.

Het feit dat we nu bij ons ter plaatse de aluminium neusbruggen automatisch op lengte kunnen knippen met een betere productkwaliteit heeft ook tot een betere yield geleid, aldus nog Willem Franssen.

Kortom, zakendoen in eigen stad -Turnhout- beïnvloedt de efficiency en total cost of ownership gevoelig.